Kategorija

Brend

Prijava
Zaboravili ste lozinku?

Prijava na sajt je moguća samo za saradnike Etaža (B2B)

Grejanje Grejanje
Vodovod Vodovod

Lepota inteligencije

CALEFFI CODE® je pametan sistem jednostavan za korišćenje – nastao kao produkt istraživanja Caleffi Hydronic Solutions – samostalno reguliše ambijentalne uslove svake prostorije nezavisno da li je to lokalni ili centralni sistem. Maksimalna udobnost i ušteda zahvaljujući bežičnom sistemu COMFORT CONTROL za svaki radijator, senzor i regulator “gateway” omogućuju upravljanje temperaturom pomoću mobilne aplikacije (Android i iOS). Lako se ugrađuje u sisteme automatizacije zgrada, CALEFFI CODE® sa svojim kompaktnim i funkcionalnim dizajnom lako se uklapa u svaki enterijer.

Termoregulacija nudi velike prednosti u pogledu ugodnosti i uštede energije. međutim, nije uvek lako postići dobre rezultate, posebno kod starijih sistema i kod onih sa malo šansi za intervenciju.

Danas, tehnološka inovacija omogućava razvoj sve efikasnijih komponenti za kontolu sistema klimatizacije i grejanja stambenih zgrada, garantujući upravljanje brojnim parametrima putem bežične tehnologije. Kroz ove napredne sisteme je u stvari moguće izvršiti niz operacija. Od najjednostavnijih, poput razlikovanja i programiranja različitih zona, do najsloženijih, poput daljinskog upravljanja sistemom grejanja i klimatizacije. Razvijanje Interneta omogućilo je razvoj takozvanih IoT uređaja (Internet of things) drugim rečima, komponenti koje koristeći mrežu međusobno komuniciraju i mogu da prikupljaju i prenose podatke i informacije, kojima se daljinski upravlja za najrazličitije potrebe, takođe preko aplikacija za pametne telefone.

bg1

CALEFFI CODE® zasnovan je upravno na ovom principu. U stvari, sistem – to je skup nekoliko uređaja – koji korsiniku nudi prilku da radne uslove grejnog sistema prilagodi sopstvenim potrebama, menjajući dinamiku regulacije.

CALEFFI CODE® je sistem sastavljen od četiri osnovna elementa, napredne termo glave COMFORT CONTROL, senzora koji detektuje stvarnu temperature ambijenta sa poboljšanom tačnošću u odnosu na tradicionalne senzore (u PRO verziji sa kontaktom za regulaciju kotla), regulatora GATEWAY koji omogućava svim uređajima da komuniciraju jedni sa drugima i sa aplikacijom za upravljanje čak i kada nema dostupne Wi-Fi mreže uz pomoć mini SIM kartice (PRO verzija), aplikacija, koja se može preuzeti iz App Store za iOS uređaje i sa Google Play za Android uređaje.

Zbog svojih karakteristika, CALEFFI CODE® je idealan ne samo za instalaciju u nezavisnim sistemima grejanja, već i u centralnim sistemima grejanja, regulišući na taj način temperature svake zasebne stambene jedinice: regulator gateway može istovremeno da upravlja do 256 uređaja ili 64 zone. Zahvaljujući Modbus protokolu, CALEFFI CODE® se takođe može lako integrisati u postojeće sisteme automatizacije zgrade.

Instalacija je pojednostavljena vođenim postupkom sa slikama i video zapisima, dostupnim u aplikaciji ili na code.caleffi.com (za sveobuhvatniju garanciju, preporučujemo vam da se obratite profesionalnom instalateru). Sedmično, dnevno i satno programiranje olakšava upitnik, koji kroz nekoliko jednostavnih pitanja identifikuje životni stil korisnika i predlaže početni plan čime se izbegava zadatak kreiranja programa od početka. Pored toga, program može biti privremeno obustavljen, pomoću brzih funkcija koje omogućavaju promenu temperature u neočekivanim ili trenutnim situacijama: na primer, CLEAN i BOOST snižavaju temperaturu ili je podižu ako su prozori otvoreni, dok ECO smanjuje temperaturu bez menjanja definisanih podešavanja. Konfigurisanje i upravljanje zahteva Wi-Fi mrežu i mobilni urađaj, ali uvek je moguće izvesti neke operacije čak i bez mreže.

Pored osnovne verzije, senzora i regulatora “gateway”, dostupna je i PRO verzija

CODE GATEWAY PRO sa kontaktom za regulaciju kotala, takođe se može koristiti za upravljanje aktivacije kotla umesto običnog zidnog termostata

CODE SENSOR PRO ima ugrađen GSM modem sa prikključkom za Micro SIM, što omogućava korišćenje čak I kada nema Wi-Fi Internet mreže (što je čest slučaj kod vikendica)

GATEWAY i GATEWAY PRO takođe se mogu povezati sa generatorom toplote, ne samo kroz normalan kontakt ON/OF, već i korišćenjem OPENTHERM tehnologije. Ovo takođe obezbeđuje informacije o trendu temperature okoline, čime se optimizuje proizvodnja energije i smanjuje potrošnja.Zahvaljujući ovoj vezi, CALEFFI CODE® je dakle, termo upravljački sistem VIII kategorije u skladu sa E.P. Direktivom.

Aplikacija CALEFFI CODE® može jednostavno i direktno da kontroliše sve sistemske funkcije i vrednost sobne temperature. Svakom zonom se može upravljati zasebno. Kreirajući prilagođene programme koji se mogu lako modifikovati. Pomoću brzih funkcija možete podesiti različite režime: Auto (automatski), Eco (ušteda energije), Clean (čišćenje), Boost (brzo zagrevanje), Holiday (odmor) i OFF (režim protiv zamrzavanja).

Programirajte vaš komfort po vašoj želji

Telefon ili tablet prikazuju sve informacije o različitim zonama: temperaturu, radni režim, i bilo kakve neispravnosti. Konačno, instaliranjem aplikacije na više pametnih telefona moguće je istovremeno delovati prijavom sa istim korisnikom.

U slučaju kvara, CALEFFI CODE® aplikacija nudi uslugu daljinske intervencije servisera, i ubrzava rešavanje bilo kakvih problema. Konačno, CALEFFI CODE® može da se poveže sa BACS sistemima za automatizaciju i upravljanje zgradama, koristeći MODBUS vezu u regulatoru “gateway”.

Posebna pažnja je takođe posvećena dizajnu. Moderan i kompaktan, CALEFFI CODE® je savršeno prilagođen svim enterijerima, sa svojim oblikom dostupan je i u dve boje (CRNA i BELA).

Spreman za svaki zahtev

Prevruće? Privremeno smanjite temperaturu jedne ili više prostorija bez promene programiranih postavki.

Čistite li sa otvorenim? Privremeno smanjite temperaturu: ventilacija će biti efikasna, bez nepotrebnih troškova, omogućavajući vam da pomognete životnoj sredini i uštedite novac.

Spremate li se da primite neočekivane goste i želite da se uverite da im je što udobnije? Privremeno povećajte temperaturu bez promene uobičajenih programskih kriterijuma.