Kategorija

Brend

Prijava
Zaboravili ste lozinku?

Prijava na sajt je moguća samo za saradnike Etaža (B2B)

Grejanje Grejanje
Vodovod Vodovod

Povišenje pritiska vode u domaćinstvu - Pumpe SCALA 1 i SCALA 2

U slučaju kada se domaćinstava snabdevaju vodom pumpa za povišenje pritiska vode dizajnirana je da poveća pritisak sistema kako bi se potrošačima obezbedio dovoljan protok i pritisak. Nizak pritisak se često javlja u stambenim zgradama za vreme maksimalnog korišćenja sistema, na primer, ujutro i uveče kada se većina ljudi tušira i kuva. Ali takođe se događa kada je otvoreno više slavina u kući, kada se kuća nalazi na kraju dovodnog voda ili kad postoji curenje u glavnim cevima.

Nizak ili različit pritisak vode vrlo je čest u kućama za jednu ili dve porodice. To rezultira niskim pritiskom na tuševima i slavinama, što značajno smanjuje udobnost korisnika.

Scala

SCALA su sveobuhvatni integrisani samousisni busteri namenjeni za kućnu upotrebu. Busteri osiguravaju stalno snabdevanje čistom vodom za domaćinstava, bašte i laku komercijalnu primenu.

Scala 1

Grundfos SCALA1 je „sve u jednom“ uređaj za povišenje pritiska vode sa visokoefikasnim motorom i hidraulikom. Karakteriše ga nizak nivo buke, a koristi se za vodosnabdevanje domaćinstva i jednostavne komercijalne primene. Ugrađena Bluetooth komunikacija i Grundfos GO REMOTE aplikacija omogućavaju potpunu kontrolu nad pumpom. Ovo se odnosi i na pumpu SCALA1 sa dve glave.

Instalacija i rad sa SCALA1 pumpom nikada nisu bili jednostavniji. Grundfos GO REMOTE aplikacija takođe omogućava praćenje statusa alarma na pumpi, jednostavnu dijagnostiku, kao i kreiranje i slanje izveštaja i jednostavno upravljanje teško pristupačnim sistemima i instalacijama.

Dizajnirana za povišenje pritiska vode u kućnim instalacijama, SCALA1 se može koristiti za pumpanje vode iz rezervoara, plitkih bunara (do 8 m dubine) i za povišenje pritiska vode iz gradske mreže.

PRIMENA U VODOSNABDEVANJU DOMAĆINSTAVA:
• Povišenje pritiska vode na tuševima i slavinama
• Navodnjavanje bašte i travnjaka

PRIMENA U KOMERCIJALNE SVRHE:
• Staklenici
• Navodnjavanje
• Autoperionice
• Supermarketi - odeljenje za voće i povrće

SCALA1 SADRŽI NAPREDNE FUNKCIJE ZAŠTITE:
• Zaštita od rada na suvo, koja će automatski zaustaviti pumpu u slučaju nestašice vode
• Zaštita od prečestog uključivanja u slučaju manjih curenja na instalacijama
• Maksimalno vrieme rada – nakon određenog perioda, štiti pumpu od kontinuiranog rada, sprečavajući potencijalnu štetu od poplave u slučaju pucanja cevi

Pumpa ima ugrađenu zaštitu motora, koja će zaustaviti rad u slučaju izloženosti prevelikim temperaturama, u slučaju zastoja ili preopterećenja, kako bi se sprečilo pregorevanje motora.
Ukoliko vam je potreban veći protok, dve SCALA1 pumpe se mogu povezati u set sa raspoloživim dodacima (uključujući postolje, kabl, usisne i izlazne razdelnike). Konfiguracija se vrši jednostavno pomoću Grundfos GO REMOTE aplikacije.

Scala 2

Idealan pritisak vode – konačno kompaktna i jednostavna za instalaciju
SCALA2 je potpuno integrisana pumpa za povišenje pritiska koja obezbeđuje idealan pritisak na svim točećim mestima u svakom trenutku – čak i kada ih više radi u isto vreme. Sastoji se od pumpe, motora, rezervoara, senzora i nepovratnog ventila. Sa svojom inteligentnom kontrolom SCALA2 automatski prilagođava svoje performanse ulaznom pritisku i potrošnji vode u domaćinstvu. Zahvaljujući motoru koji ima vodeno hlađenje, SCALA2 nudi jednu od najtiših jedinica za povišenje pritiska na tržištu.

Šta je intelligentna kontrola pumpe?
SCALA2 sadrži ugrađene senzore koji konstantno mere ispusni pritisak. Ukoliko pritisak padne ispod željenog nivoa, SCALA2 se automatski aktivira i iskompenzuje gubitak u pritisku.

Prednosti:
• Idealan pritisak vode: Intelligentna kontrola pumpe automatski podešava svoj rad
• Nizak nivo buke: Tiha kao moderna mašina za sudove (47 dB(A) pri standardnom korišćenju)
• Lak odabir: Jedna varijanta za sve potrebe domaćinstva
• Laka instalacija: Kompaktno, sve u jednom rešenje, uključi i pumpaj
• Laka za korišćenje: Kontrolni panel jednostavan za korišćenje
• Pouzdan rad: Zaštita od rada na suvo
• Dug životni vek: Testirano na kvalitet, bez troškova održavanja

Primena:
SCALA2 je savršena za primenu u stambenim objektima do 3 sprata i 8 točećih mesta.
• Gradski vodovod: povišenje pritiska vode iz mrežegradskog vodovoda
• Rezervoari: povišenje pritiska vode iz krovnih rezervoara, podzemnih rezervoara, uključujući i rezervoare kišnice
• Bunari: pumpanje vode iz bunara do dubine 8 metara

Ponuda SCALA pumpi u Etažu

GRUNDFOS Pumpa SCALA1 3-45 GRUNDFOS Pumpa SCALA1 3-45

Šifra: GR410540

GRUNDFOS Pumpa SCALA1 5-55 GRUNDFOS Pumpa SCALA1 5-55

Šifra: GR410542

GRUNDFOS Pumpa SCALA2 GRUNDFOS Pumpa SCALA2

Šifra: GR410550